Sound Blender

Tijdens mijn studie aan SAE Institute te Rotterdam wist ik al dat ik na mijn
opleiding het geluid wilde gaan doen voor films.
Naast mijn opleiding ben ik begonnen met een aantal korte films. Gedurende mijn studie en tijdens deze films heb ik veel geleerd en ben ik meer en meer gegroeid.

Na mijn studie heb ik in november 2011 Sound Blender opgestart als een
eenmanszaak gericht op audio opnames en audio nabewerking.
Ook ben ik via SAE Institute mijn vervolg opleiding gaan doen. Ik ben begonnen in Amsterdam, maar na vier maanden heb ik een time out genomen in verband met opnames voor Toren C seizoen 3.
Voor Toren C zochten ze een geluidsassistent en dit seizoen heb ik schouder aan schouder gestaan met audio engineer Ferry de Pater.
Hij met de boom in de hand en ik achter de knoppen.

Een lange tijd later ben ik mijn opleiding weer gaan vervolgen en nu met mijn diploma op zak kan ik mij volledig focussen op het opnemen en bewerken van geluid. Buiten korte films en Toren C heb ik het geluid opgenomen voor meerdere bedrijfsfilms voor het internationale bedrijf Krauthammer. Door de vele connecties met onder andere cameramensen, lichtmensen, video editors en ook een
componist kunnen ook bedrijfsfilms worden gerealiseerd.

Ondanks dat de focus ligt op geluid opnames en geluid bewerking voor film zet ik mij ook in voor opnames van muziek. Zo heb ik diverse bandjes opgenomen en ik heb op locatie muziek opgenomen voor een klassieke CD productie.

 

–Tommy–